Integrationer

Personalkollen kan integrera mot ett brett urval av andra program. Exempelvis med din kassaleverantör, ditt bordsbokningssystem, ditt hotellsystem, Fortnox och SMHI. Under Företagsinställningar finns en samlad sida med information kring vilka integrationer som går att aktivera samt hur du går tillväga.

Löner

• Bankfil - Ange uppgifter gällande filformat samt uppgifter kopplade till banken för att generera en fil för löneutbetalningar samt dricksutbetalningar.
  • Arbetsgivarintyg.nu - Har du en användare på arbetsgivarintyg.nu så kan du integrera till oss vilket innebär att du enkelt kan skicka över tider och frånvaro från oss till dem för digital signering av arbetsgivarintyg. För att upprätta kopplingen behöver du ange ditt unika arbetsgivarId samt API-nyckel under inställningar. Nycklarna hittar du på arbetsgivarintyg.nu.
  • Fora - Ange ert Fora avtalsnummer i Personalkollen så skapas en fil för rapportering vid varje årsslut. Filen skapas efter att du låst lönerna med utbetalning december och hittas under Rapporter/Underlag.
  • Skatteverket - Du kan exportera arbetsgivardeklarationen direkt till Skatteverket genom att klicka på Exportera till Skatteverket via Rapporter/underlag - Arbetsgivardeklaration efter varje låst löneperiod.
  • Fortnox -Integration för export av bokföringsunderlag för löner och dricks till Fortnox.

Väder

Genom att ange adress till arbetsplatsen eller arbetsplatserna så kopplas SMHI:s 10-dygnsprognos in i schema-prognoser. På så viss ser du kommande dagars väder direkt i schemat.

Kassakopplingar och Bordsbokningar

För att aktivera kassakoppling samt bordsbokningar följ stegen för vilken leverantör ni har för respektive leverantör. När kassakopplingen är aktiverad kommer ni att se dagens försäljning på sidan Analys. Bordsbokningar syns vid schemaläggning när du slår på Prognos- Bordsbokningar.

Hotellbokningar

Detta API kan användas för att importera era hotellbokningar till schemat.

Export API

Personalkollens egna API ger möjlighet att exportera data från systemet. Exempel på data som kan exporteras är arbetade tider, schemalagda pass, och information om de anställda. Läs mer om vad som kan exporteras och hur man integrerar mot APIet i vår integrationsöversikt.