Fortnox

Personalkollen kan integrera mot ett brett urval av andra program. Exempelvis med din kassaleverantör, ditt bordsbokningssystem, ditt hotellsystem och SMHI. Under Företagsinställningar finns en samlad sida med information kring vilka integrationer som går att aktivera samt hur du går tillväga. I denna artikel kan du läsa om hur du upprättar en koppling till Fortnox för automatisk inläsning av bokföringsunderlagen som genereras efter varje låst lön- & dricksperiod. 

Aktivera integration

För att aktivera integrationen mot Fortnox går du till sidan Integrationer under företagsinställningarna. När du klickar på Skapa koppling till Fortnox så öppnas ett nytt fönster och du behöver logga in i Fortnox för att ge Personalkollen tillgång att skicka in bokföringsunderlaget. Signeringen kan endast göras om du har ett chefs-inlogg med rätt behörighet i Fortnox. Personalkollen känner av detta vid signeringen och säkerställer att kopplingen endast kan utföras av behörig person.

När integrationen är uppställd behöver du även ange verifikationsserie under bokföringsinställningarna. Utan verifikationsserie inställt kommer du inte kunna exportera bokföringsunderlaget. För att kunna importera datan till Fortnox krävs det även att serien i Fortnox är inställd som manuell. 

Exportera bokföringen

När du har låst en löneperiod och ska skicka in bokföringen klickar du på Rapporter/Underlag och väljer bokföringsunderlag. Klicka sedan på Exportera till Fortnox.

Om du använder vår dricksmodul kommer du kunna exportera bokföringen på samma sätt. 

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.