Skatteavdrag och CSR-förfrågan

Vilket skatteavdrag gäller?

• enligt skattetabell, om ersättningen är en huvudsaklig inkomst för mottagaren
  • med 30 procent, om ersättningen är en sidoinkomst för mottagaren
  • enligt ett särskilt beslut från Skatteverket

Vill du ställa in enskilda skatteinställningar manuellt gör du detta via Personal under fliken Personuppgifter.

Skapa CSR-förfrågan till Skatteverket

Du har möjlighet att skapa CSR-förfrågan för att automatiskt lägga in vilken skattetabell de anställda ska beskattas enligt. För att skicka en CSR-förfrågan från Personalkollen klickar du på ikonen Personal. Direkt till höger hittar du CSR. Klicka på knappen för att välja om du vill skapa en förfrågan eller om du vill läsa in en svarsfil.

När du klickar på Skapa förfrågan får du välja för vilket inkomstår din förfrågan ska gälla. Klicka sedan på Skapa fil en fil laddas då ner till din dator och det är denna du laddar upp på Skatteverkets hemsida.

Läs in svarsfil från Skatteverket

När du fått din svarsfil från Skatteverket och sparat ner den till din dator klickar du på  Läs in svar vid CSR-knappen. Välj svarsfilen från din dator och klicka sedan på Läs in fil. Du får nu upp en lista på samtlig personal ur filen med Skatteverkets svarsuppgifter. Om du vill uppdatera samtlig personal utifrån svaret kan du välja att spara direkt, men du kan även välja att inte göra någon ändring alls eller fylla i en egen uppgift. När du klickar på Spara kommer personalens uppgifter om skatt automatiskt uppdateras på personalkortet.

Du kan läsa mer om detta på Skatteverkets hemsida.