Personal som saknar person- eller samordningsnummer

Om ni har en anställd som saknar svenskt person- eller samordningsnummer så är det möjligt att registrera denna med födelsetid. Ange då den anställdas födelsedatum (år-månad-dag) samt 3 valfria sista siffror, i nedan exempel har vi angett 000.

Observera att det är viktigt att du uppdaterar födelsetiden till korrekt samordnings- eller personnummer när den anställda får detta. Du ändrar personnummer på en anställd via personalkortet och Ändra personuppgifter.

Skatteverket kräver att personer med födelsetid ska ha en adress, en födelseort, ett födelseland samt medborgarskapsland angivet i arbetsgivardeklarationen. Dessa uppgifter anges i samband med adressen på personalkortet.

Stämpla med födelsetid

För att stämpelklockan ska godkänna en stämpling med födelsetid så måste den anställda klicka på meny-knappen i högra hörnet och välja Logga in med födelsetid

Du kan läsa mer om personnummer/samordningsnummer och födelsetid på  Skatteverket's hemsida.