Personal som saknar person- eller samordningsnummer

Om ni har en anställd som saknar svenskt person- eller samordningsnummer så är det möjligt registrera denna med födelsetid. Ange då den anställdas födelsedatum (år-månad-dag) samt 3 valfria sista siffror, i nedan exempel har vi angett 000. Observera att det är viktigt att du uppdaterar födelsetiden till korrekt samordnings- eller personnummer när den anställda får detta. Du ändrar personnummer på en anställd under  Personuppgifter på personalkortet.

För att kunna rapportera uppgifter på den anställda till Skatteverket krävs också att adress anges som komplement till födelsetiden.

Stämpla med födelsetid

För att stämpelklockan ska godkänna en stämpling med födelsetid så måste den anställda klicka på menyknappen i högra hörnet och välja    Logga in med födelsetid

Logga in med födelsetid

En anställd registrerad på födelsetid loggar in med ett användarnamn istället för personnummer. Detta användarnamn får den anställda själv välja via välkomstmejlet som skickas ut efter registreringen.

Du kan läsa mer om personnummer/samordningsnummer och födelsetid på  Skatteverket's hemsida.