Personalkollen stämpelklocka

Personalkollen stämpelklocka är ett enkelt  och smidigt personalsystem för att hantera in- och utstämplingar samt generera löneunderlag till ekonomikontoret. Ingen ny hårdvara behövs då systemet installeras direkt i din kassa eller på en surfplatta och du är igång på under fem minuter. Du beställer Personalkollen stämpelklocka direkt via vår hemsida.

Introduktionsfilm

Ladda ner stämpelklockan

Vår digitala stämpelklocka är kompatibel med en mängd olika surfplattor och webbläsare. För detaljerade instruktioner om hur du installerar stämpelklockan, se vår guide Installera stämeplklocka.

Logga in

När du har registrerat ditt företag samt laddat ner stämpelklockan skickas ett välkomstmejl till dig med instruktioner på hur du ställer in ett lösenord för inlogg till ditt personalkollen-konto.

Registrera personal 

Första gången en anställd stämplar in i stämpelklockan kommer han eller hon få genomföra en nyregistrering. Denna nyregistrering genererar en anställning på ditt konto direkt. Du kan ändra och lägga till uppgifter om anställningen via ditt webb-inlogg och sidan Personal. Du kan även lägga till ny personal manuellt via Personal - Lägg till ny personal.

OB-tillägg

Under Inställningar - Anställningsavtal på ditt konto finns möjligheten att slå på uppräkning av OB-tid. Systemet har automatisk beräkning av OB-ersättning enligt Visita/HRF, Visita/Unionen, Detaljhandelsavtalet, Livs- bageritillägget samt Serveringsavtalet. Det är också möjligt att skapa egna OB-tillägg om ni inte tillämpar något av de förvalda. För att tid med OB-ersättning ska räknas behöver du aktivera korrekt tillägg på varje anställds profil via Personal - Anställningar - Ändra anställning.

Administrera arbetstider och summering av arbetad tid

All arbetstid och er personalliggare hittar du via ikonen Tider - Rapporterad tid. Här har du möjlighet att korrigera arbetstider om det till exempel saknas en rasttid eller ändra start- & sluttid om ett arbetspass inte är korrekt. 

En sammanställning av arbetstid och underlag till lönekörningen hittar du under Tider - Summering. 

Rapport till Skatteverket

Om Skatteverket besöker er verksamhet och önskar se personalliggaren så klickar du på ikonen högst upp till höger i stämpelklockan, välj sedan Rapport för Skatteverket. Ange ditt personnummer och den period rapporten ska avse och klicka sedan på Skapa rapport. I nästa steg skapas rapporten och du kan då klicka på Visa rapport. Rapport för Skatteverket kan även tas ut från ditt webb-inlogg via fliken Tider

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.