Så fungerar grundpass

För att schemalägga i systemet behöver du skapa dina grundpass för verksamheten. Detta är de fasta passen ni använder för att planera bemanningen på arbetsplatsen.

Introduktionsfilm

Skapa grundpass

För att skapa dina grundpass går du till ikonen Schema och klickar på Hantera grundpass. Välj sedan Lägg till grundpass.

När du skapar grundpass har du möjlighet att ange olika klockslag för de olika veckodagarna. I stället för att skapa exempelvis ett servis dag - vardag och ett servis dag - helg så räcker det med ett grundpass som heter Servis dag. Om passet har samma arbetstid alla veckodagar så bockar du i Upprepa för alla veckodagar.

Schemalägga

Du kan schemalägga flera personer på samma grundpass och dag. Vid tillfälliga avvikelser från de ursprungliga grundpassen kan du enkelt ändra i de förinställda start- och sluttiderna innan du schemalägger. Ett grundpass kan även användas för att skapa ett grundschema utan att tilldela det till någon. För att personalkostnadsprognosen ska uppdateras vid skapande av grundschema så behöver du ange en snittkostnad per timme för passet. Snittkostnaden räknas ut med timlön, semesterersättning, eventuell OB ersättning samt sociala avgifter. 

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.