Personalgrupper

Du kan ha en eller flera Personalgrupper på ditt konto. Varje anställd i Personalkollen måste kopplas till en grupp.

Så skapar du personalgrupper

För att skapa dina personalgrupper gå till  Företagsinställningarna eller fliken Personal välj sedan Lägg till personalgrupp. Har du flera arbetsplatser kommer du kunna koppla en personalgrupp till en specifik arbetsplats. Vid skapandet av personalgrupper kan du också ange yrkeskod och jobbstatus. Dessa inställningar påverkar rapporter till SCB och Svenskt näringsliv.

Personalgruppens syfte

Personalgrupper spelar bland annat roll då du schemalägger, skickar ut meddelanden och tar ut tidsrapporter. Det går också att ge en anställd vissa rättigheter över en eller flera grupper. De olika rättigheterna en anställd kan ha i systemet styrs inte av vilken personalgrupp man tillhör.

En person kan inte tillhöra fler grupper samtidigt, men kan där emot arbeta på olika kostnadsställen.