Tekniska krav för att använda Personalkollen

Webbläsare

Det enda som behövs för att logga in och använda Personalkollen är en webbläsare, vilket är det program som man använder när man besöker webbsidor på internet. Personalkollen fungerar bra med de flesta moderna webbläsare:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge
  • Safari på iPhone eller iPad med iOS 11 eller iOS 12. Om du använder en äldre version av iOS rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste.
  • Safari 11 eller 12 på macOS. Om du använder en äldre version behöver du uppgradera Safari.

Du behöver även ha JavaScript och så kallade cookies aktiverat i webbläsaren, men detta är aktiverat som standard och är vanligtvis inget du behöver fundera över.

Om du använder en äldre webbläsare som exempelvis Internet Explorer, behöver du ladda hem och installera en nyare webbläsare. Vi föreslår att du laddar hem och installerar Mozilla Firefox istället. Du kan ladda hem Mozilla Firefox här.

PDF-visare

För att visa eller skriva ut PDF-dokument från Personalkollen på en Windows-dator behöver du en PDF-visare, till exempel Acrobat Reader. Du kan ladda hem Acrobat Reader här.

Stämpelklockan

Stämpelklockan kan användas på

• iPad med iOS 9 eller senare. På grund av begränsningar i äldre versioner av iOS är dock stämpelklockan enklare att använda på iOS12 och senare.
  • Surfplattor med Android med Google Chrome version 49 eller senare installerad
  • Datorer med Mac/Windows med Google Chrome version 49 eller senare installerad
  • macOS med Safari 12

Användning av stämpelklockan från Mozilla Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge stöds inte och vi rekommenderar att använda någon enhet i listan ovan. Stämpelklocka via iPhone stöds, men den är inte optimerad för små skärmar.