Tekniska krav för stämpelklockan

Du kan installera stämpelklockan på flertalet modeller surfplattor och webbläsare. För att vi ska kunna säkerställa en stabil drift rekommenderar vi något av nedan alternativ:

• iPad: med iPadOS 15 eller senare. Vi rekommenderar starkt att uppgradera till senaste version av iPadOS för bästa prestanda och stabilitet.
  • iPhone: med iOS 15 eller senare.
  • Surfplattor med Android: Google Chrome med senaste versionen.
  • Datorer med Windows: personalkollen.exe alternativt Google Chrome med senaste versionen.
  • Datorer med macOS: Senaste Google Chrome alternativt Safari 15 eller senare

Du hittar instruktioner för installation av stämpelklocka i vår guide Installera stämpelklocka.

Observera att användning av stämpelklockan från Mozilla Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge inte stöds.

Jag kan inte uppdatera min enhet och behöver köpa en ny, vilken ska jag välja?

Om du behöver byta enhet för stämpelklockan rekommenderar vi att du köper den senaste modellen av iPad, iPad mini eller iPhone för att kunna använda iOS 17. Den nya enheten behöver minst ha stöd för iOS 12 eller senare. Om ni använder Safari på Mac kan ni byta till webbläsaren Google Chrome.

Behöver jag tänka på något om jag byter enhet för stämpelklockan?

För varje installerad stämpelklocka gör systemet en kontroll inför löneutbetalning. Kontrollen säkerställer att stämpelklockan har haft internetuppkoppling och skickat över alla arbetade tider till systemet när en löneperiod har passerat. Om du byter enhet för stämpelklockan är det därför viktigt att du avinstallerar gamla stämpelklockor som inte kommer användas. En guide för hur du avinstallerar en stämpelklocka hittar du i vår artikel Hantering av stämpelklockor.