Tekniska krav för stämpelklockan

Du kan installera stämpelklockan på flertalet modeller surfplattor och webbläsare. För att vi ska kunna säkerställa en stabil drift rekommenderar vi något av nedan alternativ:

• iPad med iOS 12 eller senare. Vi rekommenderar starkt att uppgradera till iPadOS 15 för bästa prestanda och stabilitet
  • iPhone med iOS 12 eller senare
  • Surfplattor med Android: Google Chrome version 50 eller senare.
  • Datorer med Windows: personalkollen.exe alternativt Google Chrome version 50 eller senare.
  • Datorer med macOS: Google Chrome version 50 eller senare alternativt Safari 13 eller senare

Du hittar instruktioner för installation av stämpelklocka i vår guide Installera stämpelklocka.

Observera att användning av stämpelklockan från Mozilla Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge inte stöds.

Framtida uppdateringar och krav på webbläsare i stämpelklockan

Uppdaterat 2022-10-10: Vi kommer inom kort sluta att stödja Google Chrome med version 49. Det är den sista versionen som stöds på Windows XP och Windows Vista så det innebär att du behöver uppdatera till en senare version av Windows alternativt använda en annan dator eller surfplatta.

Jag kan inte uppdatera min enhet och behöver köpa en ny, vilken ska jag välja?

Om du behöver byta enhet för stämpelklockan rekommenderar vi att du köper den senaste modellen av iPad, iPad mini eller iPhone för att kunna använda iOS 15. Den nya enheten behöver minst ha stöd för iOS 12 eller senare.

Om ni använder Safari på Mac kan ni byta till webbläsaren Google Chrome.

Behöver jag tänka på något om jag byter enhet för stämpelklockan?

För varje installerad stämpelklocka gör systemet en kontroll inför löneutbetalning. Kontrollen säkerställer att stämpelklockan har haft internetuppkoppling och skickat över alla arbetade tider till systemet när en löneperiod har passerat. Om du byter enhet för stämpelklockan är det därför viktigt att du avinstallerar gamla stämpelklockor som inte kommer användas. En guide för hur du avinstallerar en stämpelklocka hittar du i vår artikel Hantering av stämpelklockor.