Hantering av stämpelklockor

Är du fullständig chef på kontot har du möjlighet att hantera de installerade stämpelklockor som finns på bolaget via ditt inlogg. Det är möjligt att göra en avinstallation av stämpelklockan eller stänga av synkroniseringskrav. Nedan förtydligar vi innebörden och tillvägagångssätten för detta.

Installerade stämpelklockor

För att få en översikt på alla installerade stämpelklockorna går du in på Inställningar - Stämpelklockor

Vill du avinstallera stämpelklockan?

För att avinstallera en stämpelklocka klickar du på krysset till höger. Innebörden av att du avinstallerar en klocka som inte har synkroniserats med servern är att eventuella stämplade tider kan ha lagrats lokalt i enheten men inte lästs över till systemet. Detta i sin tur betyder att tider för löneunderlaget kan saknas. Stämpelklockan synkroniseras automatiskt var 5:e minut när enheten är igång och har internetuppkoppling. Vi rekommenderar i första hand och den mån det går att ni avinstallerar stämpelklockan på plats vid enheten och i programmet. Om installationen inte finns tillgänglig kan avinstallation göras via webben.

Vill du stänga av synkroniseringskrav?

Vill du stänga av kontrollen för synkronisering klicka på pennan till höger vid stämpelklockan. De olika valen visas i rullgardinen för Ny status. Att stänga av synkroniseringskrav betyder att tider som stämplats i enheten när den inte haft uppkoppling till internet kan lagras lokalt utan att läsas över till servern och därmed löneunderlaget.. Alla tider förs över till systemet vid en synkronisering. Synkroniseringar görs automatiskt var 5:e minut om internetuppkoppling finns. Det är viktigt att veta att personalliggare och lönekörning kan påverkas om det finns stämplade tider i en stämpelklocka som inte har synkroniserats som den ska.

• Aktiv - innebär att synkroniseringskravet är på
  • Inaktivera under löneperiod - innebär att synkroniseringskravet stängs av för löneperioden och aktiveras sedan efter låst löneperiod
  • Inaktivera permanent - innebär att synkroniseringskravet stängs av tills dess att ni väljer Aktiv igen

Historik för en manuellt hanterad stämpelklocka

När du gjort en inställning för vald stämpelklocka så hamnar historiken med information om aktuell status, ändringsdatum och information om vem som utförde ändringen längst ner på sidan. Detta gäller inte vid en avinstallation då en stämpelklocka som avinstalleras försvinner från er sida.