Passbyte

När du aktiverar funktionen Byte av pass på ert konto får de anställda möjligheten att byta pass med varandra. Ett passbytet måste alltid godkännas av dig som chef innan schemat uppdateras. I den här artikeln kan du läsa om hur du aktiverar funktionen och hur den fungerar.

Aktivera Byte av pass

För att tillämpa funktionen Byte av pass på ert konto behöver du aktivera detta under schemainställningar. De valen som finns är:

  • Inaktivera byte av pass mellan personal
  • Tillåt passbyten inom samma personalgrupp
  • Tillåt passbyten mellan all personal

Byt bort pass

Har du aktiverat passbyte på kontot får de anställda möjlighet att byta bort sina pass via appen. Den anställde klickar på passet hen vill byta bort och får sedan ange vem som ska ta passet i stället. Den anställda har också möjlighet att lämna ett meddelande till dig som chef om varför ett passbyte önskas. Detta visas sedan som en notis för dig som chef.

Godkänna ett passbyte

När en anställd har skickat en förfrågan att byta pass visas detta som en notis på startsidan för dig som chef. Du godkänner eller nekar bytet, och du har möjlighet att bocka i om en notifikation ska skickas till dem som berörs av passbytet. När du godkänner ett passbyte uppdateras schemat direkt för dem anställda.

Historik över passbyten

Du kan ta fram en sammanställning över passbyten via Excel-exporten av schemat. Exporten hittar du längst ner på sidan Schema. I exporten finns en egen flik som heter Passbyten och där visas vem som önskat passbyte, vem som mottagit passet samt om det blivit godkänt eller nekat.

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.