Publicera schema

Publicering av schema ger dig full kontroll över vilka pass som är synliga för de anställda. Du kan publicera ett pass i taget eller flera pass samtidigt. Ett opublicerat pass visas som streckat i schemat.

Publicering av enskilda pass

När du schemalägger ett pass väljer du direkt om passet ska publiceras eller sparas som utkast. Klicka i rutan för Publicerad så blir passet synligt för den anställda direkt.

Publicera fler pass samtidigt

Opublicerade pass visas som streckade i schemaläggningsvyn. Vid kopiering av pass blir dessa automatiskt opublicerade och du väljer själv när det är dags att publicera dem. Innan du har publicerat schemat är passen inte synliga för de anställda. Du kan välja om du vill publicera enstaka pass eller alla pass samtidigt med hjälp av check-rutorna. När du har markerat de pass som ska publiceras så klickar du på Publicera markerade

I artikeln Schemainställningar kan du läsa om hur du aktiverar eller inaktiverar publicering av schema. Om du valt att inaktivera publicering av schema visas ett schemalagt pass för personalen direkt när du schemalägger.