Deklarera dricks hos Skatteverket

Dricks är skattepliktig inkomst av tjänst och det är din skyldighet att se till att drickspengar är inkluderade i inkomst av tjänst i inkomstdeklarationen. Personalkollen fyller inte i drickspengar i arbetsgivardeklarationen och förutsatt att din arbetsgivare inte har lagt in dem ska du redovisa drickspengarna i inkomstdeklarationen. Tänk på att om du fått dricks hos flera företag så behöver du lägga ihop summorna innan du uppdaterar inkomstdeklarationen.

Mer information gällande att deklarera dricks kan du läsa om på Skatteverkets hemsida

I vår app och på ditt webb-inlogg hittar du utbetald dricks månad för månad och även summerat för hela året. Observera att du måste summera dricksen per företag om du har arbetat på flera jobb under året.