Försäljningsställen

Genom att skapa försäljningsställen i systemet kan du se och filtrera verksamhetens försäljning uppdelad på dessa. Olika försäljningsställen kan till exempel vara restaurangen, uteserveringen och baren. Har ni inte mer än ett försäljningsställe i er verksamhet så behöver inga försäljningsställen skapas. 

Skapa försäljningsställe

Gå in på Inställningar och gå till sidan Organistion. Klicka på Lägg till försäljningsställeVid skapande av försäljningsställen kan du endast använda dig ett av nedan exempel, det är alltså inte möjligt att blanda uppställning per kassor och kategorier.

Manuell försäljning

Manuell försäljning innebär att du manuellt lägger in försäljningssiffrorna på sidan Analys. Detta används om ni inte har någon automatisk kassakoppling aktiverad hos er kassaleverantör. Skriv in vad försäljningsstället heter i rutan för Namn och välj Endast manuell försäljning.

Försäljningsställe per kassa

Om ni har en aktiv kassakoppling där er kassaleverantör automatiskt skickar in era kvitton till Personalkollen så kan du skapa försäljningsställen utifrån dina kassor. I nedan exempel skapar vi ett försäljningsställe som heter Restaurangen och all försäljning från kassa 1 och 2 kopplas dit.

Försäljningsställe per kategori

Om ni har försäljningen indelad i kategorier via er kassaleverantör så kan du skapa dina försäljningsställen utifrån dessa. Observera att kategorier måste ställas in av kassaleverantören för att detta ska fungera.


Försäljningen under Analys

I analysen visas all inläst eller manuellt registrerad försäljning. Om ni har skapat olika försäljningsställen är det möjligt att söka enbart på inkommen försäljning per försäljningsställe. 

Historisk försäljning i schemaprognosen

Den försäljning som finns inläst eller manuellt registrerad under Analys visas även vid prognostiseringen i schemat. Klicka på Prognoser och bocka i försäljningsprognos för att lägga in er förväntad försäljning eller tillämpa den historiska försäljningen som visas som ett hjälpmedel i planeringsarbetet. Du kan läsa mer om detta i vår artikel Ekonomi i schemat.

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.