Försäljningsställen

Genom att skapa försäljningsställen i systemet kan du se och filtrera verksamhetens försäljning uppdelad på dessa. Olika försäljningsställen kan till exempel vara restaurangen, uteserveringen och baren. Har ni inte mer än ett försäljningsställe i er verksamhet så behöver inga försäljningsställen skapas. 

Skapa försäljningsställe

Gå in på Företagsinställningarna och gå till Försäljningsställe. Klicka på Lägg till försäljningsställeVid skapande av försäljningsställen kan du endast använda dig ett av nedan exempel, det är alltså inte möjligt att blanda uppställning per kassor och kategorier.

Manuell försäljning
Manuell försäljning innebär det att du manuellt lägger in försäljningssiffrorna i den Ekonomiska översikten. Detta används om ni inte har någon automatisk kassakoppling aktiverad hos er kassaleverantör. Skriv in vad försäljningsstället heter i rutan för Namn och välj Endast manuell försäljning.

Försäljningsställe per kassa
Om ni har en aktiv kassakoppling där er kassaleverantör automatiskt skickar in era kvitton till Personalkollen så kan du skapa försäljningsställen utifrån dina kassor. I nedan exempel skapar vi ett försäljningsställe som heter Restaurangen och all försäljning från kassa 1 och 2 kopplas dit.

Försäljningsställe per kategori
Om ni har försäljningen indelad i kategorier via er kassaleverantör så kan du skapa dina försäljningsställen utifrån dessa. I nedan exempel skapar vi försäljningsställe Uteservering och kopplar till kategori uteservering. Observera att kategorier måste ställas in av kassaleverantören för att detta ska fungera.

Försäljningen i den Ekonomiska översikten

I den ekonomiska översikten visas all inläst eller manuellt registrerad försäljning. Om ni har skapat olika försäljningsställen är det möjligt att söka enbart på inkommen försäljning per försäljningsställe. 

Historisk försäljning i schemaprognosen

Den försäljning som finns inläst eller manuellt registrerad i den ekonomiska översikten visas även vid prognostiseringen i schemat. Via knappen Visa/dölj ekonomi i schemaläggningen kan du ange en förväntad försäljning och här visas också den historiska försäljningen som ett hjälpmedel i planeringsarbetet. Du kan läsa mer om detta i vår artikel Ekonomi i schemat.

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.