Statistik i Personalkollen

Varje månad får du fram KLP och KSP-statistik som eftersöks av Statistiska centralbyrån. Statistiken tas från de inställningar som är inlagda på de anställda.

För att hämta statistik går du till fliken  Löner och klickar på knappen Rapporter/underlag. Längst ner i rullgardinen hittas Statistik

KLP Konjukturstatistik

Uppgifter som lämnas till KLP är:

• Löner
  • Arbetstider
    Avtalade timmar beräknas på genomsnittet av tjänstgöringsgraderna. Arbetad tid med passlön tas ej med
  • Antal anställda
    Antal heltidstjänster beräknas på tjänstgöringsgraderna. Ägare/VD tas ej med
  • Eventuella organisationsförändringar

För mer information se SCB's instruktioner för konjukturstatistik.

KSP Kortperiodisk sysselsättningsstatistik

Uppgifter som lämnas till KSP är:

• Antal anställda uppdelat på tillsvidare- och visstidsanställda
    Tar ej med personal på Bemannings-avtalet
  • Frånvaro och personalomsättning

För mer information se SCB's instruktioner för kortperiodisk sysselsättningsstatistik.