Praktikanter och inhyrd personal

Bemanningsavtalet

Har ni personer som arbetar inom bolaget men som inte tar ut någon lön? Då kan dessa registreras på ett avtal som heter Bemanning. En person som går på det avtalet har ett eget inlogg till personalkollen.se, kan ta del av meddelanden som skickas ut, kan schemaläggas, stämpla in i stämpelklockan och hamnar på så sätt i era tidsrapporter. Det som skiljer bemannings-avtalet från övriga är att den som går på det avtalet inte kommer med i löneberäkningen. 
Om man lägger in en timlön på den som går på bemanning så räknas denna kostnad in i kostnadsöversikten och personalkostnaden i den ekonomiska översikten, men kommer alltså inte med på lönelistan. 

Gästpass

När en person stämplar in som gäst på ett pass blir inte tiden lönegrundande. Detta kan användas för praktikanter som inte ska börja schemaläggas eller ha ett inlogg till personalkollen.se. Gästpassen finns med i tidsrapporten precis som övriga anställda, men tiden är inte lönegrundande.
Om någon felaktigt har stämplat in som gäst får man först makulera gästpasset och sedan efterregistrera arbetspasset för att personen ska få lön den arbetade tiden. 

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.