Visning av schema i personalläge

Du kan styra hur schemat visas i personalinlogget genom att specificera vilka anställda som ska se vad under Visning av schema. Du kan tilldela visning av schema för hela företaget, per arbetsplats, personalgrupp, kostnadsställe eller personer. Inställningarna innebär att du fritt kan anpassa visning av schema för dina medarbetare.

Skapa regler för visning av schema

Minst en regel behövs för att specificera visning av schema i personalläget. Önskar du tilldela specifika inställningar för olika personer och/eller grupper behöver du lägga till nya regler. Reglerna läses uppifrån och ned i ordningen. För att skapa en ny regel klickar du på Lägg till regel.

När du skapar en ny regel väljer du först vem eller vilka den ska gälla för. Du kan ange regler baserat på arbetsplatser, personalgrupper och individer.

Därefter behöver du välja vad de ska se schema för. Här går det att ange per arbetsplats, personalgrupp, personal samt kostnadsställen. Du kan välja att ha flera olika alternativ genom att klicka på Lägg till.

För att tillämpa sitt hemmahörande kostnadsställe eller sin hemmahörande arbetsplats krävs att varje personalgrupp har kopplats till de respektive under Organisation.

Exempel på visning av schema

I nedan regeluppsättning har vi skapat tre olika regler som anpassar visning av schemat olika för personalen vid inlogg.

• Regel nummer ett anger att Anna ska se allt schema som är schemalagt mot kostnadsställena Bagare och Servering.
  • Regel nummer två anger att alla anställda i personalgrupp Bagare ska kunna se schema för sin egen personalgrupp samt schemalagda pass för kostnadsstället Kök
  • Sista regeln som avser All personal, exklusive dem som redan fångats upp i regel ett till två, bestämmer att de kan se all personals schema.

Kontrollera regel

Innan du sparar in din regeluppsättning kan du testa vilken regel din personal eller dina personalgrupper kopplats till. På så sätt kan du vara säker på att personalen inte ser något schema de inte ska ha tillgång till. Fyll i en anställds namn i rullisten Testa regel för... och du kommer då få en markering runt den regel som personen kopplats till.

När du är klar med din regeluppsättning behöver du klicka på Spara längst ned på sidan.