Stöd för iOS 9, 10 och 11 försvinner

Observera att denna artikel avser stämpelklockans funktionalitet.

För att säkerställa en stabil funktionalitet i stämpelklockan fasar vi ut stöd för iOS och Safari version 9, 10 och 11 på iPad, iPhone och Mac. Detta innebär att du behöver uppdatera den iPad, iPhone eller Mac där ni har stämpelklockan installerad. Du behöver uppdatera till iOS 12 eller senare. Vi rekommenderar starkt att du uppdaterar till iPadOS 15 eller iOS 15 om du har möjlighet

Om ni använder en enhet som inte går att uppdatera behöver ni införskaffa en ny enhet och installera stämpelklockan på nytt.

Hur vet jag vilken version av iOS vi har?

Följ nedan steg för att ta reda på vilken version av iOS ni har.

1. Logga in på Personalkollen.se, gå till Inställningar - Stämpelklockor.
  2. I listan Installerade stämpelklockor ser du vilka installationer som gjorts. Observera att varje gång en nyckel för stämpelklocka fylls i på en enhet räknas det som en installation.
  3. I kolumnen Webbläsare ser du på vilken typ av enhet samt vilket version av webbläsare som enheten använder. Står det iPad/iPhone/Safari (version 9, 10 eller 11) i denna kolumn behöver du uppdatera eller byta ut enheten.

4. I kolumnen ID ser du stämpelklockans installations unika ID, varje gång du anger nyckeln för stämpelklocka registreras en ny installation. Vill du säkerställa vilket ID er stämpelklocka har klickar du på Meny - Inställningar i stämpelklockan.

Hur uppdaterar jag enheten?

Följ nedan steg för att uppdatera enheten till en senare version av iOS.

1. Klicka på hemknappen på enheten och gå till Inställningar.
  2. Bläddra till rubriken Allmänt - Programuppdatering.
  3. Om det finns en uppdatering till enheten visas den här, klicka då på Hämta och uppdatera. Enheten hämtar nu uppdateringen.
  4. När uppdateringen är hämtad klickar du på Installera nu. Installationen tar ett par minuter.
  5. När installationen är klar klickar du på hemknappen och öppnar appen för stämpelklockan.

Om ni använder Safari på Mac går ni till "App Store" för att uppdatera Safari, alternativt öppnar ni systeminställningar för att uppdatera operativsystemet.

Jag kan inte uppdatera min enhet och behöver köpa en ny, vilken ska jag välja?

Om du behöver byta enhet för stämpelklockan rekommenderar vi att du köper den senaste modellen av iPad, iPad mini eller iPhone för att kunna använda iOS 15. Den nya enheten behöver minst ha stöd för iOS 12 eller senare.

Om ni använder Safari på Mac kan ni byta till webbläsaren Google Chrome.

Kan jag installera stämpelklockan på någon annan enhet än en surfplatta eller mobiltelefon?

Du kan installera en stämpelklocka på både Windowsdatorer och på Apple- och Android-surfplattor.

I vår artikel Installera stämpelklockan hittar du guider till de olika typerna av installation.

Behöver jag tänka på något om jag byter enhet för stämpelklockan?

För varje installerad stämpelklocka gör systemet en kontroll inför löneutbetalning. Kontrollen säkerställer att stämpelklockan har haft internetuppkoppling och skickat över alla arbetade tider till systemet när en löneperiod har passerat. Om du byter enhet för stämpelklockan är det därför viktigt att du avinstallerar gamla stämpelklockor som inte kommer användas. En guide för hur du avinstallerar en stämpelklocka hittar du i vår artikel Hantering av stämpelklockor.