Utlagda och ej tilldelade pass

Introduktionsfilm

Så lägger du ut lediga pass

För att lägga ut lediga pass ska du arbeta i vyn för  Pass. Håll markören i rutan för rätt dag och grundpass som du vill lägga ut pass på och klicka på plusset. Välj sedan fliken Lägg ut pass högst upp till höger. 

Hantera önskningar på utlagda pass

De anställda får två val vid ett utlagt pass, att önska passet eller att tacka nej till passet. Dessa val ser du i schemaläggningen när du klickar på ett utlagt pass. 

Lägg ut och schemalägg flera pass på samma dag

Håll markören på dagen eller passet du önskar schemalägga alternativt lägga ut fler pass på och klicka på plustecknet. Välj sedan om du vill schemalägga en person eller lägga ut ett pass. Det finns ingen begränsning i hur många personer du kan schemalägga på samma grundpass eller hur många lediga pass du kan lägga ut.

Grundschema

I vyn för Pass så finns möjligheten att lägga ut ett grundschema utan att tilldela passen till en anställd. På så sätt kan du enklare planera bemanningen framåt vid schemaläggningen. Ett pass som inte är tilldelat kan du vid senare tillfälle tillsätta. Du kan lägga in en snittkostnad per timme för ej tilldelade pass, det gör du via Hantera grundpass i huvudmenyn. 

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback! Något gick snett. Vänligen försök igen senare.