Personalkollen för dig som anställd

Personalkollen är ett internetbaserat personal- och lönesystem som används av företag inom hotell- och restaurangbranschen. För dig som anställd på ett företag som använder sig av Personalkollen innebär det att du stämplar in på en iPad eller via kassadator och finns efter instämpling inskriven i en elektronisk personalliggare.

Du får också ett login så du kan se ditt schema, önska pass och ledighet samt se dina lönespecifikationer. Vid registrering får du ett aktiveringsmail med instruktioner för hur du kommer igång.

För att komma åt din personliga sida loggar du in på personalkollen.se och anger ditt personnummer och ditt eget valda lösenord.

Instämpling

Beroende på om det finns ett planerat schema eller inte, samt hur nära inpå schemalagd tid du stämplar in visas olika val på stämpelklockan.

Påbörja pass nu visas om du stämplar in tidigare eller senare än planerat schema och du kan behöva lämna en kommentar på stämpelklockan om varför du kommer tidigt eller sent. En sådan instämpling behöver godkännas av din chef.

Påbörja pass på schemalagd tid visas om du stämplar in tidigare än det planerade schemat men kommer påbörja arbetet på schemalagd tid.

Om du stämplar in utan att ha ett planerat schema kommer även ett alternativ för Gästpass visas. Denna typen av instämpling används vid icke lönegrundande tid, till exempel för praktikanter.

Om du skriver in dig på stämpelklockan första gången och inte finns med i personalregistret tidigare får du frågan om du vill påbörja ett gästpass eller registrera dig som ny användare. Om du ska registrera dig som ny användare fyller du i efterfrågade uppgifter och får efter det ett aktiveringsmail med inloggningsuppgifter.

För att kunna komma till din personliga sida på personalkollen.se loggar du in med ditt personnummer samt lösenord som du valt via välkomstmejlet. När du loggat in kommer du åt de olika flikarna via menyn högst upp på sidan.

Startsidan

När du loggat in i systemet kommer du till startsidan. Här kan du se dina kommande schemalagda pass och de senaste nyheterna som är skickade till dig från din arbetsgivare.

Om du klickar på ett specifikt pass under Mina arbetspass visas då vilka kollegor du kommer arbeta med den dagen.

Mitt schema

Under  Mitt schema ser du dina schemalagda pass samt utlagda pass som du kan önska att arbeta. För att de utlagda passen ska visas måste rutan Visa lediga pass vara ibockad. Dina schemalagda pass samt de utlagda passen visas nu dag för dag per månad.

För att önska ett pass klickar du på passet och väljer Önska. Om du vill ångra din önskning klickar du på passet och väljer Sluta önska pass. De pass som är schemalagda från ett önskat pass indikerar detta genom en grön liten checkruta på passet. När ett önskat pass har blivit tillsatt kan du inte ångra din önskning.Du kan även lägga dig som Tillgänglig eller Ej tillgänglig på en dag, för att göra det klickar du på dagen och väljer status.

Om du önskar se en månadsöversikt av ditt schema klickar du på månadens namn högst upp på sidan, här visas nu alla dina schemalagda pass.

Personalschema

Här kan du se dina kollegors schema, antingen personal som finns i samma personalgrupp som du, eller schemat för personalen på hela kontot. Finns ej ikonen kan den ha inaktiveras av administratören på ert företag.

Lön och arbetad tid

Via fliken Lön och arbetad tid hittar du dina arbetade tider för respektive intjänandeperiod. Här kan du se dina tidigare lönespecifikationer och kontrolluppgifter. Om du vill se detaljer för en löneutbetalning klickar du på den månad du vill se. Vill du lämna ett meddelande till lönekontoret på din arbetsplats klickar du på den månad du vill lämna meddelandet för och klickar sedan på Lämna meddelande
Här kan du även se ditt ledighetssaldo, dina arbetade tider för en specifik period, skatteuppgifter samt ackumulerade värden för lön, skatt och förmåner som är uppräknade totalt för året.

Om du behöver hjälp

Om du har frågor eller funderingar kring Personalkollen och funktionerna i systemet når du oss via telefon, 010 - 150 15 00, eller mejl, support@personalkollen.se. Supporten är öppen alla helgfria vardagar mellan kl 9-16, lunchstängt kl 12-13. Observera att frågor kring ditt schema, lön eller utbetalning av lön måste måste gå direkt via din arbetsgivare.