Byte av e-postadress

Om en anställd önskar byta sin e-postadress som registrerats i systemet är det enklast om hen gör det själv via sitt personal-inlogg. Du som administratör kan också ändra det på den anställdas personalkort.

Så ändrar du en e-post

Klicka på Personal och sedan den anställda du önskar ändra e-postadress på. Klicka sedan på Ändra e-postadress. Om den anställda finns registrerad på flera företag i Personalkollen måste hen bekräfta bytet via ett automatiskt e-postmeddelande som skickas ut. I e-postmeddelandet finns en länk att följa där bekräftelsen görs med antingen:

• BankID
  • nuvarande e-postadress
  • via brev

Innan e-postadressen ändrats kommer det stå en markering på personalkortet,  Inväntar bekräftelse. När den anställda bekräftat bytet av e-postadress kommer den nya adressen visas på personalkortet.