Introduktion av Rapporterad tid

Funktionerna som hittas under Ikonen Tider är Rapporterad tid, Summering, Månadsöversikt samt Utskrift för Skatteverket.

Första sidan som visas när man går in på Tider är Rapporterad tid. Här visas all tid som finns rapporterad sedan start i Personalkollen och skapar underlaget för din personalliggare. Här har du möjlighet att söka fram rapporterad tid för specifik period, personalgrupp eller enskild person.
Du kommer också åt att göra ändringar i en rapporterad tid. Detta gör du genom att klicka på den raden som tiden avser. I rutan som öppnas kan du ändra bl.a i start eller sluttid, lägga till eller ta bort rast samt ändra kostnadsställe. Ändrade tider markeras som ändrade i listan och du kommer alltid åt att se vilka ändringar som gjorts och hur den ursprungliga tiden såg ut. Detta då Skatteverket kräver spårbarhet i personalliggaren.

Om en person har glömt att stämpla in på sitt arbetspass helt och hållet så behöver du efterregistrera det passet. Klicka då på knappen Efterregistrera arbetspass uppe till höger och fyll i alla uppgifter om arbetspasset. När du sparat kommer det passet hamna i listan med Rapporterad tid och stå markerad som Efterregistrerad. Du har också möjlighet att registrera frånvaro på personalen härifrån via knappen Registrera frånvaro