Skapa försäljningsställen

Att ha ett eller flera försäljningsställen innebär att du kan se verksamhetens försäljning uppdelad i Personalkollen.

Att skapa ett eller flera försäljningsställen

Om ni har två eller flera kassors försäljning kopplade till Personalkollen måste ni skapa försäljningsställen på ert konto. Varje försäljningsställe kopplas i sin tur till rätt arbetsplats. För att skapa ett försäljningsställe går du till  Inställningar. Välj sedan Försäljningsställen i undermenyn och klicka på Lägg till försäljningsställe

Försäljningsställe per kassa

I vårt första exempel skapar vi försäljningsstället Lilla baren. Vi vet sedan innan att det är Mobilkassa som hör till Lilla baren, och därför vill vi koppla endast den kassan till vårt nya försäljningsställe. Information om de olika benämningar era kassor har hämtar ni från er kassaleverantör.

Försäljningsställe per kategori

I vårt andra exempel har vi döpt försäljningsstället till Uteservering och ingår i försäljning från kategorin Uteservering i kassan. Dessa olika kategorier ställs in hos er kassaleverantör.

Uppdelningen i Ekonomisk översikt

När ni skapat era försäljningsställen och tittar på den Ekonomiska översikten kan ni nu välja vilka delar av företaget ni vill se. Bocka för de delar du vill se och graferna i diagrammet ändras efter dina val.

Vid skapande av försäljningsställen kan du endast använda dig av ett av ovan sätt, det är alltså inte möjligt att blanda inställning per kassor och kategorier.